top of page

Atomic Soul – Justin Bieber

Stensils ringvirkningsrapport og PR


Atomic Soul er en norsk konsertarrangør som holdt mange arrangementer årlig i Norge og Skandinavia. De største stjernene gir god butikk til byene som får besøk.


Stemningen var i høyspent da den amerikanske artisten Justin Bieber tok en gjenvisitt til Oslo. Bieber hadde skapt hysteri til politiet store fortvilelse på et arrangement på Den Norske Operaen et par år tidligere. Alle kameralamper var rettet mot arrangøren på dette andre besøket.


Atomic Soul solgte tre fulle hus på Fornebu Arena med totalt 66.000 billetter på få minutter. Tre slike gigantarrangementer fører til økt økonomisk aktivitet i Oslo grunnet økt etterspørsel etter en rekke varer og tjenester. Virkningene kommer både gjennom å arrangere selve konserten, samt at det kommer mange tilreisende fra andre deler av landet som også etterspør blant annet mat, drikke, transport og hotell. Effekten på verdiskaping kan deles i to hovedkategorier:

Den første er den som genereres av selve utførelsen av konsertene. Arrangøren vil blant annet etterspørre vakttjenester, salgsarbeid, billettsalg, administrasjon og lys- og lydanlegg.

Den andre kategorien er all verdiskaping knyttet til publikums behov for transport til og fra arenaen, overnattingstjenester, mat og drikke og andre konsumgoder og -tjenester.

Stensil gjorde følgende:

  • Gjennomgang av tidligere pressesaker for å vite om situasjonen fra det første besøket

  • Medietrening av personell som møter pressen

  • Ide og strategi for ringvirkningsrapporten

  • Prosjektleder for ringvirkningsrapporten

  • Innsalg av rapport til media

«Det å påta seg et slik gigantisk arrangement krever at vi har gode partnere og et strømlinjeformet apparat i bakkant. Arrangementet gikk knirkefritt og vår ringvirkningsrapport viser at Justin Bieber skapte verdier til Oslo for over 105 millioner kroner. Stensil var et sentralt ledd i å få frem denne viktige historien.»

Peer Osmundsvaag CEO, Atomic Soul Klikk på knappen nedenfor for å laste ned saken som PDF

Atomic-Soul-–-Justin-Bieber-Stensil
.pdf
Last ned PDF • 437KB

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page